Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σπιτικες μασκες για θεραπεια απο εγκαυματα στον ηλιο

Spitikés máskes gia therapeía apó enkáv̱mata ston í̱lio


Τα πιο συνηθισμένα συστατικά για μάσκα  που βοηθάνε στην θεραπεία από εγκαύματα στον ήλιο, είναι κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι . Για  το ξηρό δέρμα είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε την κρέμα γάλακτος , ενώ για το λιπαρό δέρμα καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει το γιαούρτι. Απλά απλώστε ένα από τα αναφερόμενα προϊόντα στην πάσχουσα περιοχή , αλλά να έχετε κατά νου ότι μια τέτοια μάσκα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να στεγνώνει πάνω στο δέρμα.

Στο ηλιακό έγκαυμα η σύσφιξη του δέρματος αντενδείκνυται, επειδή  θα σας δώσει ακόμα μεγαλύτερο πόνο. Έτσι, όταν νιώθετε την κρέμα γάλακτος  ή το γιαούρτι να στεγνώνει πάνω στο δέρμα σας αφαιρέστε τα αμέσως, και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα φρέσκο στρώμα. Για καλύτερα αποτελέσματα κρατήστε τα συστατικά που θα επιλέξετε στο ψυγείο.

Είναι εξίσου αποτελεσματικό για το ηλιακό έγκαυμα το κρύο ασπράδι αυγού, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της θερμότητας, και  εξάλειψη του πόνου. Αλλά και πάλι, συνιστάται εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό .
Μέθοδος εφαρμογής είναι παρόμοια με αυτήν του γιαουρτιού . Απλά απλώστε στην προβληματική περιοχή και αργότερα μόλις αρχίζει να στεγνώνει πάνω στο δέρμα  απομακρύνετε με μια πετσέτα βουτηγμένη σε κρύο νερό .

Όταν έχετε ένα καμένο από τον ήλιο δέρμα, αυτό συνοδεύεται πάντα από δυσάρεστες και επώδυνες αισθήσεις σε αυτήν την περίπτωση  θα σας βοηθήσει αλεσμένη βρώμη.
Ρίξτε μια χούφτα ελαφρά αλεσμένες νιφάδες βρώμης σε λίγο κρύο νερό, το μείγμα αυτό θα απλώσετε στο σημείο που χρειάζεται. Μόλις η μάσκα βρώμης θα αρχίσει να στεγνώνει, αφαιρέστε την με κρύο νερό, και εφαρμόστε την επόμενη στρώση.


Κάτι άλλο που  μπορεί να απαλύνει τον πόνο σας σε περίπτωση που έχετε καμένο από τον ήλιο πρόσωπο ,είναι η μυζήθρα. Παγώστε την στο ψυγείο και στη συνέχεια απλώστε την σε ένα κομμάτι γάζας και εφαρμόστε  στο πρόσωπο.

Από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στο ήπιο ηλιακό έγκαυμα, είναι η πατάτα και το αγγούρι. Απλά βάλτε φρέσκες φέτες αγγουριού ή  φέτες πατάτες . Αλλά και πάλι, είναι επιθυμητό τα λαχανικά να είναι κρύα γι’αυτό πριν από την εφαρμογή τους να τα τοποθετήσετε για λίγο σε πολύ κρύο νερό ή στον καταψύκτη.

Κομπρέσες από παγωμένο τσάι, όπως το μαύρο και το πράσινο, είναι επίσης μια καλή θεραπεία για εγκαύματα από τον ήλιο.

Και να θυμάστε, εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία τις επικίνδυνες  ώρες της ημέρας και πριν την έκθεση σας στο ήλιο εφαρμόστε πάντα ένα καλό αντηλιακό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: